In de regio

Of u nu van een mooie wandeling in de natuur houdt, liever de drukte van de stad op zoekt of met de kinderen op pad gaat, in onze regio is er een hoop te ontdekken.
 

Groot Heidestein

500 meter

Verscholen in de bossen bij Zeist liggen Heidestein en landgoed Bornia. De gemarkeerde wandelroute voert u door het afwisselende bos met karakteristieke dennen en overblijfselen van de historische landgoederen. Het meest indrukwekkend zijn de uitgestrekte heidevelden. Zo leeg en weids zag de hele Utrechtse Heuvelrug er ruim honderd jaar geleden uit. Een kudde Drentse heideschapen begraast de heide. In een oude schaapskooi zit een informatiecentrum van Utrechts Landschap.

Bezoek website

Kaapse Bossen

35 min.

Ontdek de prachtige Kaapse Bossen midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een heuvelachtig bosgebied vol natuurschoon en cultuurhistorie. Ontdek het zelf en maak het Rondje Helenaheuvel.

Bezoek website

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een fascinerende plek waar u ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen bent u altijd op het juiste spoor!

Bezoek website

Klimbos Zeist

4,5 km

Ga buiten op avontuur in het klimbos! Een uitdagend parcours voor klein en groot, waarbij u lekker actief buiten bezig bent in de groene omgeving. Het klimavontuur start in het vernieuwde restaurant en voert u via een avontuurlijke route naar de ‘Toren van Tije’, de startplek van het klimbos. Dit klimbos kent 2 klimroutes met 4 tokkelbanen, plankenpaden, touwbruggen, balanceertouwen, en nog veel meer. Om het avontuur helemaal compleet te maken zijn er op de grond diverse speelvoorzieningen. 

Bezoek website

Nationaal Militair Museum

Al bij de aanblik van het imposante gebouw slaan bezoekers van het Nationaal Militair Museum steil achterover. En dan bent u nog niet eens binnen! In de grote zaal met dertien meter hoge glazen muren poseren tanks, vliegtuigen en onder andere een raketwerper. Bewonder deze stoere tools van de Nederlandse landmacht en luchtmacht en dwaal zo door het complete Arsenaal.

Bezoek website

De Pyramide van Austerlitz

7 km

Een bezoek aan 'de Pyramide' is een feest voor het hele gezin. De bosrijke omgeving leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling. Tevens kunt u lekker uitrusten op het zeer ruime terras waar je kunt genieten van koele dranken, ijs, pannenkoeken, snacks en diverse maaltijden. Het horecagedeelte bevat een snackbar, een restaurant en een paviljoen.
De Pyramide zelf is misschien wel één van de bekendste bezienswaardigheden in de regio Utrechtse Heuvelrug. Wist u dat u maar 81 treden hoeft te beklimmen om te mogen genieten van het mooie uitzicht over de hele omgeving?

Bezoek website

Opvang De Ezelsociëteit

2,7 km

In Nederland zorgt Stichting Opvang De Ezelsociëteit in Zeist voor ezels in nood: zieke, verwaarloosde, mishandelde en bejaarde ezels worden onderdak geboden in de opvang in Zeist of op pleegadressen elders in Nederland.  
U kunt de ezels in Zeist elke dag bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur. 

Bezoek website

Ouwehands Dierenpark Rhenen

45 min.

Ontmoet de reuzenpanda’s Xing Ya, Wu Wen en Fan Xing in Ouwehands Dierenpark! Betreed de mystieke wereld van Pandasia en beleef de Chinese sfeer in één van de mooiste pandaverblijven ter wereld. Sta neus aan neus met de speelse ijsberen, loop onder de slingerende orang-oetans door en bespied de beren in Expeditie Berenbos. Ga op avontuur in Gorilla Adventure of hang de beest uit in de grote overdekte speeljungle RavotAapia.

Bezoek website

Kinderboerderij De Brink

3 km

U vindt hier niet alleen de dieren die van oudsher de Nederlandse boerderijen bevolkten, er zijn ook speeltoestellen voor de kinderen en picknicktafels waar men kan genieten van de bedrijvigheid op de kinderboerderij. Op het terrein is een winkeltje waar vele versnaperingen zoals koffie, thee, ijs en snoep verkocht wordt. Ook kunt u hier terecht voor zakjes voer voor de dieren.

Bezoek website

Dierenpark Amersfoort

Beleef dé dierentuin voor kinderen. Bezoek jullie favoriete dieren, ga lekker ravotten in een van de vele speeltuinen die het park telt en vergeet niet te lunchen in het gezellige restaurant.

Bezoek website

Mountainbiken

De Utrechtse Heuvelrug – met zijn smalle bospaden, venijnige afdalingen en uitdagende heuvels – is bij uitstek geschikt voor fanatieke fietsers zoals mountainbikers. Beginner of gevorderd, voor iedere mountainbiker is er een passende uitdaging in het Nationaal Park.

De Utrechtse Heuvelrug beschikt over 9 mountainbikeroutes, in totaal goed voor zo’n 95 kilometer fietsadrenaline: Amerongen, Austerlitz, Hoge Ginkel, Hoge Vuursche, Kwintelooijen, Lage Vuursche, Leersum, Rhenen en Zeist. Op deze routes zijn mountainbikers welkom, zolang ze rekening houden met andere recreanten en over een vignet beschikken. Alle routes vindt u op de website MTB Utrechtse Heuvelrug.

Vergeet ook het verplichte mountainbike-vignet niet

Bezoek website

Het Henschotermeer

Het Henschotermeer, een uniek recreatiegebied middenin de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Een plek om er even helemaal tussen uit te zijn. Het Henschotermeer is dagelijks geopend van 8.30 tot zonsondergang.

Bezoek website

Golfbaan "De Pan"

'De Pan' behoort tot de best gerankte golfbanen ter wereld. Ontworpen in 1927 door de bekende baanarchitect Harry S. Colt en daarmee keer op keer een inspirerende uitdaging voor geoefende golfers. De holes zijn zeer gevarieerd en dagen uit met verrassende baancontouren en hoogteverschillen.
De natuurrijke heidebaan heeft een prachtige flora en fauna, met heide als paarse leidraad, die met duurzaam beheer verantwoord in stand wordt gehouden.

Bezoek website
Gratis trouwbrochure Trouwbrochure x

Om alvast in de stemming te komen kunnen jullie geheel vrijblijvend onze trouwbrochure aanvragen. 

Vraag nu aan