• Trouwen in een Kasteel

Trouwen in een kasteel!

Ons stijlvolle, kleinschalige en onlangs gerenoveerde kasteel is prachtig gelegen in de bosrijke omgeving van Zeist en is het volmaakte decor voor een stijlvolle bruiloft. De eigentijds en klassiek ingerichte zalen en zonnige terrassen bieden legio mogelijkheden, van intieme bruiloft tot meerdaags feest. Trouwen in een kasteel doen jullie bij Kasteel Kerckebosch.

De perfecte trouwlocatie in Zeist

De perfecte trouwlocatie

Wat leuk dat jullie overwegen om de mooiste dag van jullie leven in ons intieme kasteel te vieren! Kasteel Kerckebosch is een perfecte trouwlocatie als jullie een romantische bruiloft wensen waar alles onder een dak kan plaatsvinden. Zowel de ceremonie, receptie, diner, feestavond als overnachting zijn bij ons mogelijk. Met een gemiddelde waardering van een 9,4 van eerder ontvangen bruidsparen, zijn wij natuurlijk enorm trots. 

Trouwen in een kasteel

Jullie kasteel voor een dag

Tijdens jullie bruiloft is het gehele kasteelgedeelte exclusief voor jullie gereserveerd: alle ruimtes in het kasteel, het bordes, grindterras én de bovengelegen hotelkamers zitten inbegrepen in de zaalhuur. In een intieme, huiselijke sfeer kunnen jullie je samen met jullie gasten van de een naar de andere sfeervolle ruimte begeven. Blijven overnachten en het gezamelijke ontbijt de volgende ochtend zorgt voor een ontspannen afsluiting van jullie mooiste dag(en).

Ceremonieruimte

Ceremonie

Kasteel Kerckebosch is door de gemeente Zeist aangewezen als officiële trouwlocatie. Hierdoor is het mogelijk om de huwelijksvoltrekking in één van onze stijlvolle ruimtes te laten plaatsvinden of, als het weer het toelaat, elkaar in de prachtige kasteeltuin het ja-woord te geven. Na de ceremonie wordt er geproost en worden alle gasten door onze medewerkers in de watten gelegd. De culinaire invulling bepalen jullie natuurlijk helemaal zelf.

Een gerecht van het menu van een bruiloft

Een diner voor fijnproevers

Geniet met jullie gasten van de prachtige gerechten die onze keukenbrigade met veel liefde heeft bereid. Onze sommelier kan voor mooie bijpassende wijnen zorgen en dit alles wordt geserveerd in een van onze sfeervolle ruimtes. 
Ongeveer 6 weken voor de grote dag nodigen we jullie uit voor een proefdiner, zodat we met elkaar het perfecte diner kunnen samenstellen.

Feestavond tijdens de bruiloft

Feestavond

Onze kasteel leent zich uitstekend voor een mooi feest! Er is voldoende ruimte voor een feest tot ca. 250 gasten, maar ook met een kleiner gezelschap is de ruimte nooit te groot dankzij de mooie matglazen pui waarmee we de ruimte kunnen verkleinen. De DJ kan vanaf verschillende, door jullie aangewezen plekken draaien en natuurlijk creëren we een mooie dansvloer in de kasteel lounge. Vanuit onze bar serveren we de lekkerste drankjes en brengen we heerlijke borrelhapjes rond.

 

Styling van het kasteel

Styling

Ons kasteel is al sfeervol en mooi gedecoreerd van zichzelf, maar natuurlijk kunnen jullie hier nog een persoonlijke touch aan geven. Wij bieden zelf decoratiepakketten aan, in samenwerking met Margriet Bloemblinders of we kunnen jullie aan een van onze preferred partners voorstellen. 
Ook zijn jullie natuurlijk vrij om zelf de styling voor rekening te nemen of een andere stylist in de arm te nemen.

 

Speeddate met Kerckebosch

Speeddate met Kerckebosch

Een aantal keer per jaar organiseren wij  op een zondagmiddag (tussen 12:00 en 18:00uur) "Speeddate met Kerckebosch". Dé ideale manier om het kasteel, compleet in trouwsetting, te leren kennen.
Voor aankomend jaar (onder voorbehoud) de komende data gepland:

  • Zondag 8 september 2024
  • Zondag 17 november 2024

Wees er snel bij, we hebben maar een bepaald aantal afspraken per editie beschikbaar.

Aanmelden

Maak kennis met onze partners

Onze preferred partners

Bij het plannen van jullie mooiste dag komt er een hoop bij kijken. Een DJ voor de feestavond, een fotograaf om alles vast te leggen, de styling van jullie dinertafel misschien en niet te vergeten de bruidstaart. Natuurlijk hebben wij de afgelopen jaren een fijn bestand van vaste partners gecreeërd en deze delen wij graag met jullie. Leveranciers die onze locatie en ons team goed kennen.

Lees verder

 

Trouwbrochure aanvragen Kasteel Kerckebosch

Trouwbrochure aanvragen

Om alvast in de stemming te komen kunnen jullie geheel vrijblijvend onze trouwbrochure aanvragen. Laat ons gerust weten indien jullie verder nog vragen hebben door ons een email te sturen aan trouwen@kasteelkerckebosch.com. Willen jullie daarna de sfeer proeven en persoonlijk kennis komen maken? Dan nodigen we jullie graag uit voor een vrijblijvende afspraak en een rondleiding.
Heel graag tot ziens in Zeist!

Met liefdevolle groet, 
Leoni, Vera, Shiru en Meyling

Trouwbrochure aanvragen

Foto's van een bruiloft in Kasteel Kerckebosch

Inspiratie

Alvast wat inspiratie op doen? Geniet mee van foto's en videos van onze bruidsparen:

Inspiratie

Trouwen in een kasteel

Wat houdt "Kasteel Exclusief" in? Wat houdt "Kasteel Exclusief" in?

Bij bruiloften verhuren we altijd het authentieke kasteelgedeelte exclusief, dit is inclusief 14 hotelkamers. Gedurende de dag zullen we dan doorschuiven door de verschillende ruimtes voor de ceremonie, toost, diner en de feestavond en na afloop (met een kleiner gezelschap) bijven overnachten. Een feestelijk groepsontbijt de volgende dag maakt jullie mooiste dag(en) compleet. 

Hoe kunnen we zelf een offerte opstellen? Hoe kunnen we zelf een offerte opstellen?

Via deze link kunnen jullie zelf, geheel vrijblijvend, een offerte opstellen. Natuurlijk helpen wij jullie hier ook graag bij: bel of mail ons en we lopen samen, aan de hand van jullie wensen, het programma door zodat jullie een reëel beeld van alle mogelijkheden en kosten hebben.

Interesse, en nu? Interesse, en nu?

Om te beginnen stellen we graag een vrijblijvende offerte, aan de hand van jullie wensen, voor jullie op, daarna heten we jullie graag van harte welkom voor een persoonlijke kennismaking in het kasteel. Hierna kunnen we indien gewenst een optionele reservering maken, welke wij 1 week kunnen vasthouden. 

Ja, jullie willen! Ja, jullie willen!

Zodra jullie besluiten om jullie mooiste dag bij ons in het kasteel te laten plaastvinden vragen wij om een aanbetaling van 25% van de reserveringswaarde. Daarna reserveren wij het kasteel en de bovengelegen 14 kamers exclusief voor jullie en brengen we de Gemeente Zeist op de hoogte van jullie aanstaande huwelijk bij ons.

Wat is het maximaal aantal gasten? Wat is het maximaal aantal gasten?

In het kasteelgedeelte kunnen we het volgende aantal gasten kwijt:

Ceremonie: 120 gasten, zowel binnen als buiten
Borrel: 200 gasten
Diner: 58 gasten
Feest: 250 gasten
Overnachting: 14 kamers, 27 gasten (incl. bruidspaar)

In onze aangebouwde vleugel kunnen we eventueel uitwijken:
Diner: 120 gasten
Overnachting: 16 extra kamers; wat een totaal maakt van 59 gasten (incl. bruidspaar)

Eerder aanwezig voor make-up en haar? Eerder aanwezig voor make-up en haar?

Wij hebben een mooie bruidsmake-up kamer waar de bruid al vanaf 11:00 uur terecht kan, om zich in alle rust klaar te maken. In deze kamer passen max. 4 personen. 

Ceremonie op zondag mogelijk? Ceremonie op zondag mogelijk?

Ja, ook op zondagen is het mogelijk om jullie ceremonie plaats te laten vinden in ons kasteel. Op feestdagen mogen we helaas geen officiële huwelijken laten voltrekken, in dat geval raden wij aan om er een ceremoniële voltrekking van te maken en op een eerder of later moment de officiële voltrekking te regelen.

Is eigen catering mogelijk? Is eigen catering mogelijk?

Nee, op de bruidstaart na, is catering (eten en drinken) van buitenaf niet toegestaan,

Is het kasteel ook alleen beschikbaar voor een fotoreportage? Is het kasteel ook alleen beschikbaar voor een fotoreportage?

Nee, het gebruik van het kasteel door bruidsparen, voor bijv. visagie, de 'first look' en fotosessies, is uitsluitend voorbehouden aan bruidsparen die op onze locatie hun huwelijk organiseren.

Bruiloftsvoorwaarden Kasteel Kerckebosch en aanvullende informatie Bruiloftsvoorwaarden Kasteel Kerckebosch en aanvullende informatie

Onze voorwaarden en aanvullende informatie is hier terug te vinden.

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een bruiloft bij Kasteel Kerckebosch Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een bruiloft bij Kasteel Kerckebosch

Wij hanteren bij bruiloften een minimale omzetgarantie van €14.000,- voor de maanden mei t/m september en €12.000,- voor de overige maanden.
Meerdaagse huwelijken vormen hierop een uitzondering.

Gratis trouwbrochure Trouwbrochure x

Om alvast in de stemming te komen kunnen jullie geheel vrijblijvend onze trouwbrochure aanvragen. 

Vraag nu aan