Kasteel Kerckebosch - Zeist, Nederland

Zeist & Omgeving

  • Zeist

De Utrechtse Heuvelrug

Ons kasteel is centraal gelegen en makkelijk bereikbaar met zowel auto als trein. Dichtbij de natuurgebieden de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijn. In deze prachtige omgeving wisselen bossen, rivieren, heidevelden, gezellige dorpen en imposante kastelen, landgoederen en buitenplaatsen zich af. Het is daardoor een ideale bestemming voor fietsers en wandelaars. Maar wie zin heeft in actie kan in deze regio ook elke dag op een andere uitdagende golfbaan 9 of 18 holes lopen.

U kunt al deze rust ook afwisselen met een bezoek aan Amersfoort of Utrecht – beiden op nog geen 20 minuten afstand. Maar ook Zeist zelf is zeker de moeite van een bezoekje waard met de prachtige historische gebouwen en de altijd gezellige Slotlaan.

Door de centrale ligging in Nederland is Kasteel Kerckebosch een uitmuntende vertrekplaats voor leuke en interessante uitstapjes.

  • Fiets

Onze tips voor de regio

WNF Pandalobby - Zeist - Hier zijn de campagnes, activiteiten en geschiedenis van het Wereld Natuur Fonds te bekijken. Openingstijden: maandag t/m vrijdag, 9.00-17.00 uur

Kinderboerderij de Brink - Zeist - een van de grotere kinderboerderijen van Nederland met twee hectare land. De Brink heeft als doel om kinderen op een leuke wijze in contact te brengen met het boeren- en buitenleven. Hierbij is het uitgangspunt is dat zij leren op een respectvolle manier om te gaan met alles wat leeft. Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Van 1 april tot 1 oktober ook op zondag geopend van 13.30 tot 17.00 uur.

Slot Zeist - Zeist - aan het einde van een prachtige oprijlaan ziet u al snel Slot Zeist. Een zeer bijzonder slot waarbij de rijkdom van de Gouden Eeuw direct zichtbaar wordt.

Pyramide van Austerlitz –Woudenberg – 14 km van Kasteel Kerckebosch. Dit uitje is geschikt voor het hele gezin. Hoogtepunt is natuurlijk de 'Pyramide van Austerlitz', gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte.

Huis Doorn - Doorn - 10 km van Kasteel Kerckebosch. Huis Doorn dankt zijn bekendheid aan de Duitse ex-keizer Wilhelm II. Deze keizerlijke residentie in ballingschap is nu een museum. De oorspronkelijke inrichting is nog helemaal intact en biedt de bezoeker een authentiek beeld van internationaal vorstelijke wonen.

Landgoed Vollenhoven – De Bilt – 5 km van Kasteel Kerckebosch - Een prachtig 17e-eeuws landgoed met imposante tuinen die in de Engelse landschapsstijl zijn ontworpen.

Museumkwartier Utrecht – Utrecht – 12 km van Kasteel Kerckebosch - Het Museumkwartier is het karakteristieke zuidelijke deel van de oude binnenstad van Utrecht. In het Museumkwartier bevinden zich in - en rond - oude gebouwen diverse musea en leuke plekjes om je even in een hele andere tijd te wanen.

Nationaal Militair Museum – Soest - 18 km van Kasteel Kerckebosch – De naam zegt het al een militair museum wat als doel heeft verbindingen te leggen en te tonen tussen de krijgsmacht en de samenleving. Terwijl u alle facetten van de krijgsmacht wat beter leert kennen kunnen de kinderen ook deelnemen aan diverse workshops.

Paleis Soestdijk - Baarn - 20 km van Kasteel Kerckebosch - Een bezoek aan Paleis Soestdijk is een unieke belevenis. Het bezoek zelf voert vooral door het officiële en oudste gedeelte van het paleis. Na een rondleiding kunt u uitgebreid nagenieten in de tuinen.

Spoorweg Museum – Utrecht - 12 km van Kasteel Kerckebosch - Beleef in het museum de spannende wereld van het treinreizen!

DierenPark Amersfoort – Amersfoort - 18 km van Kasteel Kerckebosch - DierenPark Amersfoort is zeker een bezoekje waard met de ruim 90 diersoorten die ze in haar collectie heeft. De dieren worden ingedeeld in drie groepen; de vogels, de zoogdieren en de reptielen.

  • Zeist1
Facebook Instagram Tripadvisor QL Hotels NTBO